Är det dags att skaffa större

Släpvagn

Vi utbildar både på B96 och BE

Vad är skillnaden på BE och B96?

Vi ser ofta att folk kommer och tar ett B96 eller utökat B-körkort som det kallas för, och det räcker ibland. Då får man köra en bil med en släpvagn tillkopplad där den gemensamma totalvikten blir 4250 kg. 
Om man istället tar ett BE/tungt släp-körkort då får man köra en bil med en totalvikt på 3500 kg med en släpvagn som har en totalvikt på 3500 kg. Men en viktig del att ta hänsyn till då man drar släpvagn är vad bilens dragkrok får dra enligt registreringsbeviset.

Utökat B/B96

När du ska ta ett utökat B-körkort så är det en uppkörning som krävs. Vi kan förbereda dig så du har bästa förutsättningarna att klara provet.

Vi brukar boka in 2 körlektioner á 80 min st. samt själva körprovet. Oftast räcker det med två lektioner inför körprovet, men ibland kan det krävas fler, vilket du och läraren tar ställning till. 

Men ska du inte fundera över ett BE på en gång?…

Tungt släp/BE

För att ta ett BE så kommer du att både behöva skriva ett teoriprov på Trafikverket samt göra en uppkörning, men då är du inte begränsad i vilken släpvagn eller husvagn du får dra förutsatt att bilen klarar det. 

Det viktiga är att börja läsa teorin. Du kan köpa det kompletta teori materialet hos oss. Antingen gör du en egen kundbild här på sidan eller så ringer/mailar du till oss så hjälper vi dig. info@nolaskogstrafikskola.se eller  0660-211010

 Se till att plugga minst 3 gånger mer än vad du själv anser är mycket. Då har du chansen att klara testet på första försöket. När teoriprovet är godkänt på trafikverket bokar vi in 2 st 80 minuters lektioner där du får träna på hela säkerhetskontrollen samt köra på ett miljövänligt sätt och backa. Och därefter bokas körprovet in. Oftast räcker 2 lektioner, men i vissa fall kan det krävas mer vilket du och läraren gör en bedömning på tillsammans. Bli kund idag och skicka et sms eller mail till oss då du skapat din kundbild så startar vi igång teorin åt dig.