När två hjul räcker för dig

Motorcykel

Hur hjälper vi dig?

Att köra motorcykel är bland det roligaste man kan göra, i alla fall enligt oss. Tänk dig att på vårkanten plocka fram pärlan och göra ett djungelvrål av lycka i hjälmen under första turen! Att njuta av vind-suset och dofterna som fyller luften. Kanske är det glassen på stan eller sommarsemester på två hjul som lockar?

Hos oss får du en gedigen utbildning där vi lägger fokus dels på manövrering och hantera hojen i olika trafiksituationer samt vad behöver du ha med dig för att njuta så mycket som möjligt av ditt MC-liv. Vi individanpassar varje utbildning efter din kunskap och dina behov.

Det din lärare vill veta är hur dina kunskaper är sedan tidigare. Kommer du att övningsköra privat eller bara via trafikskolan? Ska utbildningen gå undan eller i ett lugnare tempo? Är ni två vänner som ska ta mc kort samtidigt så ni vill ta del av våra populära grupplektioner?

Våra lärare

Alla våra MC-lärare är utbildade och godkända trafiklärare och kör motorcykel privat så fort de får tillfälle. Vi vet hur det är att köra även när det är kallt, regnar eller är riktigt varmt och kan därför ge tips på hur man ska klä sig och vad man ska tänka på Vi ger tips på vad som är bra att ha med på både den korta och långa turen. Du får även möjlighet att testa att lasta en motorcykel på släp. Allt för att vara förberedd inför vad som komma skall.

Vad krävs?

Först måste du ansöka om lämplighetsintyg. Första delen, hälsodeklaration, fyller du i på transportstyrelsens hemsida. Andra delen är ett synintyg, där vi kan hjälpa dig med syntestet.
Sedan har du de obligatoriska riskutbildningarna del 1 & 2, där båda är bokningsbara via oss. Du kan med fördel börja med riskettan och göra den redan under vintern. Del två bokas in i samråd med din lärare.
Övningskörning kan du göra hos oss. Men har du tillgång till en privat handledare för att mängdträna blir ditt körkort både billigare och säkrare då du får mer övning i kroppen. 
Teoriprov och uppkörning kan vi boka om du gjort allt hos oss.