B-körkort

För nya elever

Lärare kommer att planera och informera om din utbildning så att den passar dina önskemål.

Vi använder oss i första hand av det helt digitaliserade utbildningsmaterialet där det finns mer information än i böckerna och tillgång till flera filmer utöver de vanliga instuderingsfrågorna. Följ denna länk så får du lite mer info. om hur man jobbar med appen. Det finns även kvar böcker att köpa via vår e-handel om man föredrar dem.

I teoripaketet ingår alltid lärarledda teorilektioner som hålls på torsdagar.

Om du har läs och/eller skrivsvårigheter och tror att du behöver ansöka om förlängd provtid eller muntligt prov. Får du utföra ett test som avgör din läshastighet och ordkodning, d v s hur snabbt du identifierar skrivna ord.

Ring 0660- 211010 och boka tid för att genomföra testet. (pris 900:-/500:- beroende på om tidigare utredning finns eller ej)

Vi kan erbjuda dig särskild teorihjälp utifrån dina behov.

För vidare information ring så bokar vi in en träff.

Körlektioner

Hos oss kan du välja mellan automat eller manuellt växlad bil.

Första lektionen kollar läraren av hur du ligger till och ni lägger tillsammans upp en plan om när du skulle vilja bli klar med utbildningen.

Våra lektioner är 40 minuter. För att få ett effektivare lärande bokar vi ofta 2 lektioner efter varandra, d.v.s. 80 minuter.

I slutet av lektionen går alltid läraren och eleven igenom vad som har gjorts och vad som ska tränas på inför kommande lektion.

Grupplektion

Vi utbildar även i grupp, vilket innebär sänkta kostnader för dig men ett effektivt lärande då du både får se och testa. Fråga om du vill veta mer.

Köpa paket

Vill du köpa ett paket med t.ex. både teori och körlektioner kan du antingen komma in och prata med oss eller läsa mer i vår e-handel

Nolaskogs trafikskola bkorkort

Körkortstillstånd

För att få börja övningsköra så behöver du ansöka om körkortstillstånd. Du fyller i en hälsodeklaration via webben.

 

Sedan ska du även göra en synundersökning som du kan göra hos oss eller via en optiker.

 

Vill du dessutom kunna övningsköra hemma behöver du och din handledare gå introduktionskurs.

Nolaskogs trafikskola bkorkort